Dag 1; Amsterdam - Seattle (WA)
Om kwart voor 6 loopt de wekker af. We moeten om 7am op Schiphol zijn, dus we hebben een uur de tijd. Als Benny beneden kofiie/thee gehaald heeft, is Anja al gedouched en als ook Benny weer schoon en fris is, zijn we er helemaal klaar voor. U.S.A here we come!
De pendelbus vertrekt om 6.45am en zet ons voor de Plaza af.

Terwijl Benny op de koffers past (lees een laatste shaggy rookt) maakt Anja nog even een laatste foto buiten. Het voordeel van vroeg op Schiphol zijn is dus dat er geen toerist in de buurt is!

We droppen de koffers (alles is hier zelfbediening tegenwoordig) en gaan dan meteen door naar de douane. Handtassen en laptop kunnen we zo van de band halen, maar de koffer komt via een andere band door en daar kunnen we niet bij. De koffer moet open, want er zit een 'verdacht' apparaat in! We snappen het, de nieuwe DJI Osmo die Benny mee heeft zit in een hoes die wel heel vel weg heeft van een pistoolhoes

Onze Delta Airbus 330-300 staat al klaar bij Gate D3

Vanwege drukte van het vliegverkeer boven Schotland is het ff wachten geblazen...

Tijd dus voor een Airport-selfie

20 minuten later dan gepland mogen we dan toch écht aan boord

4248miles oftewel 6836km te gaan

Met een klein half uurtje vertraging gaan we de lucht in

We krijgen, vanwege die vertraging, meteen een halve ltr water aangereikt, gevolgd door nootjes, pretzels en koffie/thee. Daarna komt de warme maaltijd "Chicken or pasta?" Benny kiest pasta, Anja gaat voor de chicken...Totdat ze ziet dat de chicken in een coconut sauce zit. Jakkie, geen kokosnoot. Gelukkig kan de chicken nog geruild worden voor de pasta, Er zit rauwkost bij, een broodje, roomboter, crackers en cheese een een overheerlijke orange-chocolademouse als dessert. Yummie hoor. Niks mis met zo'n vliegtuigmaaltijd.
Lang leve het entertainmentsystem!

We krijgen nog meer koffie/thee/water en een pakketje met crackers, creamcheese, een bonbon en een mentos.
We zijn er 'bijna'....

Na nog een wrap (meat or vegetarian, we kiezen voor meat), een ijsje en nog meer koffie/thee, wordt de landing ingezet!

Als we bij de gate zijn, staan we meteen op. Laten we meestal iedereen het vliegtuig uit en staan wij dan als laatste bij de douane, nu zijn we meteen aan de beurt!

Het nadeel is dan weer wel dat de koffers nog niet op de band liggen

En dan staan we ineens weer in de buitenlucht. Heerlijk in het zonnetje op Seatlle Seatac International Airport. Voor Benny, tijd voor een paffie!!!

We gaan met de shuttlebus naar Alamo om de auto op te halen.

En nee! We laten ons geen extra verzekering aansmeren. De jongeman achter de balie zegt dat we voor de 7e x een auto huren bij Alamo, wat ons frequent drivers maakt, waarop Anja meteen vraagt of we nu een discount krijgen?

We rijden bijna in 1x goed, maar net voor het hotel gaat het dan toch nog mis, We moeten een rondje rijden (alles is éénrichtingsverkeer), maar dan staan we toch voor de deur van het Mayflower Park Hotel

Zodra we stoppen staat er een meneer van de Valet parking naast de auto. Hij haalt de koffers eruit en parkeert de auto voor ons. We hoeven maar te bellen (24/7) en hij haalt hem ook weer op. Heerlijk dit!
We checken in, droppen de koffers in kamer 818 en dan is het op naar Starbucks. Koffie met lemoncake voor Benny en een double chocolate chip frapuccinno met bananabread voor Anja.

We halen nog wat boodschappen in de supermarkt om de hoek (koffie, melk, suiker, thee, water en cola) en gaan dan terug naar het hotel. We werken de website bij en appen nog even met Manon om voor morgen wat af te spreken en dan zijn we eigenlijk wel een beetje afgeserveerd. We zijn ruim 20uur wakker....ZzzzZzzzZzzz
Hij gaat lekkerrrrrr!! Vooral het paffie is mooi. Have Fun!!
Zo,nu kan het echt gaan beginnen voor jullie. Het is hier 3 uur in de ochtend,gerard ligt te ronken en ik zit het eerste verslag van jullie te lezen. We blijven alles volgen,geniet ervan????????????
Goede vlucht gehad nu het verdere avontuur. Kom maar op met het verslag en de foto's
Heerlijk gevoel om weer voet te zetten op Amerikaanse bodem.
Heel veel pezier en kijk naar jullie verhalen uit:))))
Leuker dan de krant smorgens.
waar is foto van die wagen dan?
Enjoy!
Leuk om je zo te zien reizen
Heel veel plezier! 7-1 gewonnen vanmiddag pa .-)
we hebben het eerste verslag gelezen, alles ging goed na 20 uur reizen, lekker slapen. op naar de 2 de dag genieten. moi
Dan is het nu echt genieten geblazen fijn vakantie
nou wat een verwennerij in t vliegtuig !! en nu mooie plaatjes schieten vergeet niet te genieten !!!!
Zo leuk om mee te lezen en nieuwe ideen op te doen. Vlg. jaar weer die kant op ????
Heel veel plezier,xx
Ik bedoel volgend jaar gaan wij weer die kant op !