Dag 13; Crater Lake (OR) - Crescent City (CA)
Allereerst vandaag. Happy Birthday voor mijn mams! Ze leest dit niet, maar toch: Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag, mams! Dikke kus van ons xxoo
Vandaag rijden van de besneeuwde mountains naar de Pacific Ocean. Oftewel California time!

Bijzonder is toch elke x weer dat als je California binnenrijdt je een, soort van, grenspost voorbij moet. We hebben dat bij nog geen enkele andere staat meegemaakt. Alleen als je California binnenkomt wordt er gecontroleerd of je geen planten, fruit of groente de staat inbrengt. We zien er blijkbaar betrouwbaar uit, want we mogen zo doorrijden.
We hebben in Crescent City de Ocean Front Lodge geboekt.

Het hotel ligt aan het strand en ons balkonnetje kijkt dan ook uit over de Pacific

Nadat we koffers hebben bovengebracht en een bakkie koffie/thee hebben gedronken lopen we meteen maar naar het (kiezel)strand..

Tijd voor een beach-selfie

Weird creature

We lopen richting Battery Point Lighthouse

All-by-my-selfie

Als we bij de vuurtoren zijn, komen we tot de ontdekking dat we daar dus niet zomaar naar toe kunnen lopen. We moeten door het water, wat ons dus natte schoenen en sokken oplevert.

Ajjjjjj

Battery Point Lighthouse is een vuurtoren, gebouwd in 1856 als havenlicht voor Crescent City. In 1965 werd de vuurtoren overbodig en het licht gedoofd. In 1982 werd het licht opnieuw ontstoken op particulier initiatief. Het gebouw is nu een museum en open voor publiek in de zomermaanden. In 1855 stond het schip America in brand in de haven van Crescent City. Het schip ging verloren, maar drie kanonnen konden gered worden. Deze werden op een klein schierland, alleen bij laag water te voet bereikbaar, voor de haven geplaatst. De kanonnen werden alleen op feestdagen afgevuurd, ze zijn inmiddels verdwenen maar de naam (Battery Point) is gebleven.

Battery Point Lighthouse was de achtste vuurtoren in Californië. In mei 1855 reserveerde het Amerikaanse Congres $ 15.000 voor de bouw van een vuurtoren op Battery Point. In 1852 was al opdracht gegeven voor de bouw van acht vuurtorens in Californië, maar een vuurtoren op Battery Point werd daarbij niet genoemd. Desondanks kwam de vuurtoren eerder in gebruik dan de Humbolt Harbor Light, Dit was de achtste en laatste vuurtoren die volgens de opdracht van 1852 werd gebouwd.

Great Ocean Vieuw

Als we boven even genieten van het uitzicht komen er meer en meer mensen naar boven. Allemaal met droge voeten? Vreemd! maar zodra we terug lopen zin we waarom. Het is inmiddels low tide en ons 'waterpad' is nu droog komen te liggen

Jaaahhh, daar is er weer één!

Vanaf het balkon zijn we getuige van een Pelican Party!

We eten beneden in het restaurant. Ocean View Dinner! En wat eet je dan? Uiteraard! Oceanfood

Zodra ik jullie mail zie ga ik direkt lezen en kijken wat jullie nu weer beleefd hebben het is en blijft iedere keer weer een verrassing dank je wel dat ik dit op deze manier mee mag beleven
Anja,gefeliciteerd met je moeder. Mooi verslagen en prachtige foto's erbij. Net zoals jullie,zoeken wij ook regelmatig de sneeuw op. Prettige reis verder.
Gefeliciteerd met je moeder An..ik heb weer met veel plezier gelezen!!
Hallo Anna en Beniet,
Wat een mooie reis maken jullie, fijn om hier een stukje van te mogen meemaken.
Gefeliciteerd met je maken en een hele fijne dag verder
Groetjes en een fijne reis vers ????????????
Welcome California
Ben benieuwd wat jullie on the road to the south allemaal gaan zien. Tot nu is het lezen van jullie stuk nog steeds mijn ochtendkrant. Namelijk leuker dan het nieuws. Erg leuk ook alle info. Jullie maken er echt werk van.
Ga zo door ik blijf jullie volgen.
Ziet er goed uit!
Gefeliciteerd met je moeder!
Heerlijk om jullie verhalen elke dag te lezen. Ik geniet met jullie mee.
Gefeliciteerd met je mams. Mooi uitzicht vanuit jullie hotel en jammer van de natte schoenen, maar het was het wel waard toch.
Gefelicteerd met moeders
Lees met veel plezier jullie reis
Mooie foto's . ik lees zo jullie reis achterstevoren. Prachtig hoor!!
ook weer een mooi verhaal , op zoek naar kranten om je schoenen te drogen !!